+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Priopćenje za javnost sa 93. sjednice Vlade
Priopćenje za javnost sa 93. sjednice Vlade
Objavljeno: 6.2.2018. 14:54:00 Autor: administrator
U Širokom Brijegu održana 93. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića danas je u Širokom Brijegu održana 93. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o donošenju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući prijenosi za udruge branitelja“ utvrđenog Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke; Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o utvrđivanju osnovice i visine za naknade iz Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom; Odluku o donošenju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu; Odluku o utvrđivanju visine položajnog dodatka županijskom pravobranitelju i zamjeniku županijskog pravobranitelja; zatim Odluku o raskidu Ugovora o koncesiji za eksploataciju tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju „Polugrno“ u općini Široki Brijeg; Odluku o raskidu Ugovora o koncesiji za eksploataciju arhitektonsko-građevnog kamena na ležištu „Bokoćuša“ u općini Ljubuški te Odluku o izmjeni Odluke o dodjeli koncesije gospodarskom duštvu „KTM BRINA“ d. o. o. Posušje za istraživanje i eksploataciju tehničko-građevnog kamena na istražnom prostoru „Vinjani“ u općini Posušje.

Također, Vlada je prihvatila Izvješće o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2017. godini, kao i Izvješće o radu Županijskog stožera Civilne zaštite za 2017. godinu.
Vlada je donijela Rješenje o razrješenju privremenog Nadzornog odbora „Rudnici boksita“ d. o. o. Široki Brijeg u sastavu: Grgo Mikulić, Miljenko Soldo i Jozo Soldo; Rješenje o imenovanju privremenog Nadzornog odbora „Rudnici boksita“ d. o. o. Široki Brijeg u sastavu: Jozo Soldo (predsjednik), Zoran Vidović i Miljenko Soldo; zatim Rješenje o razrješenju Povjerenstva za prizive državne službe Županije Zapadnohercegovačke u sastavu: Blago Senjak, Tonka Mušan i Mario Jukuć te Rješenje o imenovanju Povjerenstva za prizive državne službe Županije Zapadnohercegovačke u sastavu: Drago Galić (predsjednik), Mario Jukić i Denis Primorac.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.