+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić održao sastanak s rektorom Tomićem
Predsjednik Ćosić održao sastanak s rektorom Tomićem
Objavljeno: 9.6.2020. 14:17:00 Autor: administrator
Digitalizacija osnovnih i srednjih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku u BiH

Danas u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu je održan sastanak predstavnika Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Sveučilišta u Mostaru.

Sastanku su u ime Vlade nazočili predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, ravnateljica Zavoda za obrazovanje Jadranka Bošnjak, dok su u ime Sveučilišta sastanku nazočiliprof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta, prof. dr.sc. Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta i doc. dr. sc. Tomislav Volarić, voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru.

Tema sastanka bila je digitalna transformacija osnovnih i srednjih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku u BiH. Ovaj projekt se održava u suradnji s Računalnim centrom sveučilišta u Zagrebu SRCEM i s akademskom mrežom CarNET.

Također je predstavljen plan izgradnje zgrade SUMIT centra u Rodoču, koji će se graditi sa strateškim partnerima Sveučilišta gdje će biti središte procesa digitalizacije cijele vertikale obrazovanja.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.