+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | U Širokom Brijegu obilježen "Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk"
U Širokom Brijegu obilježen "Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk"
Objavljeno: 5.2.2021. 14:25:00 Autor: administrator
Danas su na Trgu širokobrijeških žrtava, povodom 7. veljače, Dana sjećanja - spomendana na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj i Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Županija Zapadnohercegovačka je donijela Odluku o proglašenju 7. veljače Danom sjećanja - spomendana na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a Grad Široki Brijeg Odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk.

Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću.

U ime Županije Zapadnohercegovačke vijence su položili: predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, predsjednik Skupštine Ivan Jelčić i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić te u ime Hrvatskog narodnog sabora voditelj Odjela za Drugi svjetski rat i poraće Mile Pušić, Ilija Vrljić i Stipan Zovko.

Uz nazočnost predstavnika županijske i gradske izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je hrvatska himna „Lijepa naša“ te održana kratka molitva koju je predvodio vicepostulator „Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće“, fra Miljenko Mića Stojić.


 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.