+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić svečano otkrio skulpturu „Maslinova grana“ autora Stjepana Skoke
Predsjednik Ćosić svečano otkrio skulpturu „Maslinova grana“ autora Stjepana Skoke
Objavljeno: 28.5.2021. 13:56:00 Autor: administrator
Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, u petak je u Kampusu Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu otvorio skulpturu „Maslinova grana“ autora akademskog kipara i redovitog profesora na ALU, Stjepana Skoke.

Današnje otkrivanje Skulpture profesora Soke dio je programa „Sveučilišne likovne kolonije“ koja se održava u širokom Brijegu i Mostaru od 25. do 29. svibnja 2021. godine.

U prigodnom obraćanju uzvanicima predsjednik Ćosić je kazao da je počašćen time što mu je pripala čast otkriti spomenutu skulpturu.

„Ovu skulpturu do danas nisam vidio uživo. Znam samo da se zove 'Maslinova grana', tako joj je autor dao ime. Drago mi je što će ta skulptura ostati ovdje, u dvorištu zgrade Likovne akademije na Širokom Brijegu i što će, kao posvećena maslinova grana, štititi ovaj prostor, ovaj likovni dom i sve ljude koji u njemu rade i prebivaju“, kazao je predsjednik Ćosić.

Okupljenima u Kampusu ALU Široki Brijeg obratio s nekoliko prigodnih rečenica i sam autor skulpture Stjepan Skoko, kao i Marin Ivanović voditelj Sveučilišne kolonije.

Vršitelj dužnosti dekana Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, doc. dr. art Svetislav Cvetković, u pozdravnom govoru je kazao da se otkrivanjem skulpture profesora Skoke obilježava i 25 godina postojanja Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Tom prilikom posebno se zahvalio predsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Zdenku Ćosiću, kao i vodstvu Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom Zoranom Tomićem te gradonačelniku Grada Širokog Brijega, Miri Kraljeviću, na ulozi koju imaju u očuvanju Akademije.

Inače, osma po redu „Sveučilišna likovna kolonija“ održava se pod temom „Buđenje“ kako bi evocirala duboku čovjekovu želju za povratkom redu, ponovnom buđenju života nakon pandemije koronavirusa i proljetnom buđenju prirode.

Osim radnog dijela, „Sveučilišna likovna kolonija“ obuhvaća niz popratnih aktivnosti kao što su radionice za djecu, stručna predavanja, predstavljanje knjiga te radnu izložbu nastalih djela.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.