+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | U organizaciji Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi održana kirurška radionica Surgical Workshop
U organizaciji Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi održana kirurška radionica Surgical Workshop
Objavljeno: 3.9.2022. 10:12:00 Autor: administrator
Radionicu je organiziralo Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke u suradnji sa Izraelskim veleposlanstvom.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke organiziralo je, u suradnji sa Izralskim veleposlanstvom, kiruršku radionicu Surgical Workshop, koja okuplja eminentne liječnike - ginekologe iz Izraela, Njemačke i Hrvatske, a koji su članovi i Nove europske kirurške Akademije (NESA) te šefovi klinika.

 

Sudionici radionice imat će priliku za poboljšanje tehnike i operacijskih vještina prateći uživo, putem live streaminga, operacijske zahvate koje će izvoditi predavači.
Vrhunski liječnici predavači prof. Michael Stark, prof. Sven Backer i prof. Avionam Tzabari predstavit će mostarskim liječnicima spomenute tehnike te ih usporediti s operacijama koje se izvode u Mostaru. Prof. Michael Stark izjavio je kako bi kirurgija trebala biti standardizirana jer se mnoge operacije danas rade sukladno lokalnoj tradiciji.

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, dr. Tomislav Pejić, je prilikom otvaranja radionice izrazio uvjerenje kako će inovativne metode, koje će biti predstavljene na radionici, biti od velike pomoći domaćim liječnicima. "Čast mi je da eminentna imena iz kirurgije sudjeluju na ovoj konferenciji te da će svoja znanja i iskustva prenijeti na mlade liječnike SKB-a, ali i sve ostale iz regije", rekao je ministar dr. Pejić.

Svečanosti otvaranja nazočili su predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić te direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH Vilson Crnjac.
Svečanosti je nazočio i veleposlanik Izraela za BiH Noah Gal Gendler, koji je prenio potporu njegove zemlje te je izrazio uvjerenje da će sudionici radionice imati priliku napredovati u svom poslu poboljšanjem svojih tehnika i operacijskih vještina.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.