+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Primopredaja OSCE-ove donacije online platforme za kurikulum
Primopredaja OSCE-ove donacije online platforme za kurikulum
Objavljeno: 31.8.2023. 11:17:00 Autor: administrator
Izvršena primopredaja Online platforme za kurikulum i pripadajuće tehničke dokumentacije i uputa za korisnike.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović i šef Terenskog ureda Misije OSCE-a u Mostaru Ioannis Piliouris jučer su u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu izvršili primopredaju Online platforme za kurikulum i pripadajuću tehničku dokumentaciju i upute za korisnike.

Sastanku su nazočili i Aleksandra Krstović i Aida Marić iz Odjela za obrazovanje Misije OSCE-a u BiH, Iva Milas, predstojnica Ureda predsjednika Vlade i Mario Mikulić, pomoćnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.


Platforma je sačinjena u okviru projekta „Kvalitetno obrazovanje kroz kurikularnu reformu“ i ima za cilj pružiti potporu Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke i Zavodu za odgoj i obrazovanje u radu na poboljšanju kvalitete obrazovanja kroz kurikularnu reformu u obrazovanju Županije Zapadnohercegovačke.


Uz potporu Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Ministarstvo i Zavod će osigurati vidljivost Platforme na internetu, osobito u smislu javnog predstavljanja nacrta predmetnih kurikuluma s ciljem prikupljanja povratnih informacija i komentara. Na ovaj način Ministarstvo i Zavod osigurat će transparentnost procesa prije i tokom samog pilotiranja nacrta kurikuluma.


Zahvaljujem se gospodinu Čoviću na prijemu i podršci kad su u pitanju aktivnosti na polju reforme obrazovanja, kao i Ministarstvu i Zavodu na vrlo ozbiljnom angažmanu, te se nadamo značajnom pomaku i u narednom periodu, kazao je šef Terenskog ureda Misije OSCE-a u Mostaru Ioannis Piliouris. Vi ste jedna od najinventivnijih i najmodernijih županija, zbog čega smo odlučili financijski podržati reformu obrazovanja u vašoj Županiji. Kroz ovaj proces u Vašoj županiji su izrađeni predmetni kurikulumi bazirani na ishodima učenja, i Vaša iskustvo, znanja i rezultati se mogu podijeliti i sa ostalima u BiH, kao što je Hercegovačko-neretvanska županija u kojoj ovaj proces treba početi. Očekujemo dobre rezultate u pilotiranju i implementaciji, budući da je veliki broj nastavnog osoblja uspješno prošlo potrebnu obuku, kazao je.


Predsjednik Čović se zahvalio gostima na potpori i doniranoj opremi i naglasio da Vlada Županije Zapadnohercegovačke, u svojoj Strategiji razvoja 2021. – 2027. godine, ima jasno definirana dva cilja: reforma školstva i digitalizacija javne uprave. Realizacija tih ciljeva ovisi o puno faktora, a bez suradnje ljudi u školstvu sa roditeljima i učenicima, taj cilj se neće uspjeti ostvariti, naglasio je predsjednik Čović.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.