+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimir Širić obišao divlje odlagalište auto guma u Gorici kod Gruda
Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimir Širić obišao divlje odlagalište auto guma u Gorici kod Gruda
Objavljeno: 7.11.2023. 15:37:00 Autor: administrator
Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke Zvonimir Širić je u pratnji ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drage Martinovića i višeg stručnog suradnika iz Uprave civilne zaštite Srećka Vukojevića obišao divlje odlagalište auto guma u Gorici kod Gruda.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darko Paradžik je upoznao ministra o problemu odlaganja auto guma u Gorici i aktivnostima DVD-a Gorica u vezi sprječavanja ekološke katastrofe koja prijeti dugi niz godina ne samo mještanima Gorice, već puno šire.

Ministar Širić je istaknuo aktivnosti koje provodi Ministarstvo u vezi ovog problema na cijelom području Županije Zapadnohercegovačke, pa tako i Općine Grude. „Uskoro će pri našem Ministarstvu biti otvoren poseban račun za prikupljanje naknade za posebne kategorije otpada: gume, akumulatore, ulja i maziva, te bi se iz tih sredstava, između ostalih, sanirala divlja odlagališta auto guma. Nadam se da bi ovaj problem trebao biti riješen do kraja sljedeće godine“, rekao je između ostalog ministar Širić.

Ministar Širić je posjetio sjedište Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama, gdje ga je ravnatelj Martinović upoznao s radom Uprave, kao i aktivnostima u vezi apliciranja na projekte financirane iz pretpristupnih fondova EU.


Izvor: https://www.mpugzo-zzh.com 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.