+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Susretom gospodarstvenika započelo obilježavanje Dana Općine Grude 2023.
Susretom gospodarstvenika započelo obilježavanje Dana Općine Grude 2023.
Objavljeno: 10.11.2023. 11:06:00 Autor: administrator
U četvrtak 9. studenoga 2023. godine, susretom grudskih gospodarstvenika, započeo je program obilježavanja Dana Općine Grude.

Događaj je ovo koji već jedanaestu godinu zaredom okuplja najuspješnije gospodarstvenike s područja općine Grude, a nazočili su mu predsjednik Vlade Predrag Čović, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Daniela Perić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić te ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić.


Na samom početku susreta nazočnima je dobrodošlicu poželio načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, koji je u svom obraćanju istaknuo kako su prihodi svih registriranih grudskih poduzeća veći od milijardu konvertibilnih maraka, te čestitao gospodarstvenicima na ostvarenim poslovnim prihodima i uspjesima.


Gospodarsku politiku Županije Zapadnohercegovačke, sa sveobuhvatnim pregledom planiranih programa i aktivnosti, predstavio je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, koji je naglasio da se, prema indeksu razvijenosti u 2022. godini, Županija Zapadnohercegovačka nalazi na drugom mjestu. Svi gospodarski pokazatelji bilježe pozitivne rezultate, broj zaposlenih u Županiji Zapadnohercegovačkoj također je u porastu i u 2022. godini iznosio je 20.915.


Predsjednik Čović je u svome izlaganju istaknuo strateške ciljeve i prioritete u radu Vlade Županije Zapadnohercegovačke, a to su: ekonomski razvijena Županija, društveno odgovorna Županija i učinkovito organizirana Županija. U okviru strateških ciljeva Vlada je definirala prioritete te poduzima konkretne mjere za realizaciju tih prioriteta. Za ostvarenje ovih ciljeva potrebna je suradnja između svih razina vlasti; gospodarstvenika, organizacija i građana, kako bismo stvorili okruženje koje će poticati rast i napredak cijelog društva te nas inspirirati da nastavimo raditi zajedno, te kako bismo našu Županiju učinili još boljim i ugodnijim mjestom za život i rad, kazao je predsjednik Čović.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Tamburaški sastav Glazbene škole Grude.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.