+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Izaslanstvo Vlade Županije Zapadnohercegovačke nazočilo Svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Grude
Izaslanstvo Vlade Županije Zapadnohercegovačke nazočilo Svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Grude
Objavljeno: 16.11.2023. 15:18:00 Autor: administrator
Danas je u kinodvorani u Grudama održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Grude.

Povodom nadolazećeg Dana općine Grude, koji se proslavlja 18. studenoga, danas je u kinodvorani u Grudama, pred mnoštvom uzvanika iz političkog i društvenog života, održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Grude, na kojoj su nazočni bili svi ministri u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, predvođeni predsjednikom Vlade Predragom Čovićem.


Svečanost obilježavanja započela je polaganjem cvijeća na grob pokojnog predsjednika Hrvatske Republike Herceg Bosne Mate Bobana u Gorici, zatim polaganjem cvijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih velikana u Grudama, nakon čega je u kinodvorani Grude održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Grude.


Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda u izvedbi profesora Glazbene škole Grude, Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Grude Franka Leko. U svome obraćanju, nakon uvodnih pozdrava upućenih nazočnim izaslanstvima i pojedincima, predsjednica Leko se osvrnula na rad Vijeća u proteklom periodu. Izrazila je zadovoljstvo funkcioniranjem Vijeća, ali i izuzetno dobrom suradnjom s načelnikom Općine Ljubom Grizeljom, na dobrobit svih žitelja Općine Grude.


Zatim je uslijedio dokumentarni prikaz aktivnosti lokalne uprave, kao i gospodarskog i društvenog života u Općini Grude, s naglaskom na kapitalne projekte iz komunalne, cestovne, športske i druge javne infrastrukture, školstva, kulture i ostalih područja, iz kojeg je vidljiv rast i razvoj ove Općine.


Načelnik Ljubo Grizelj u svome obraćanju također se osvrnuo na ostvarene projekte u proteklom periodu, zahvalivši svima koji su participirali u projektima značajnim za Općinu Grude. Najavio je još odlučniji rad na projektima čija realizacija kreće u skoroj budućnosti, s posebnim naglaskom na brzu cestu Mostar – granica Republike Hrvatske. Uputivši čestitke žiteljima Općine Grude povodom Dana Općine i žiteljima Županije Zapadnohercegovačke povodom nadolazećeg Dana Županije, načelnik Grizelj je zahvalio svima koji razmišljaju i djeluju u cilju napretka Općine Grude.


U ime svih gradonačelnika i načelnika općina, prigodne riječi nazočnima je uputio načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak, koji je istaknuo značajan gospodarski napredak Općine Grude.


Visoko izaslanstvo dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina predvodio je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović. Uputivši čestitke žiteljima Gruda i Županije Zapadnohercegovačke, predsjednik Čović je u svom govoru, između ostaloga, istaknuo važnost ulaganja u cestovnu infrastrukturu, kako bi se Županija Zapadnohercegovačka i na taj način još bolje povezala s Europskom unijom, čime će se postići još veći gospodarski rast. Osvrnuo se i na važne obljetnice kojih se ovih dana spominjemo, Dan Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Dan sjećanja na Grad heroj Vukovar.


Da nije bilo Hrvatske zajednice Herceg Bosne i svih njenih institucija, mnogi ne bi danas mogli reći da su svoji na svome, da su Hrvati, i zato zahvala svima koji su u to vrijeme, zajedno sa žrtvom koju su imali za Vukovar i Škabrnju, iznijeli jednu ideju! Trebalo je vremena da mi nađemo pravi izričaj kako braniti sve ono što smo zagovarali, a drugi drukčije vide ovaj prostor. A ja na ponos svih nas mogu reći, bez hrvatskog naroda ne može se braniti Bosna i Hercegovina i nema budućnosti BiH. Mnogi su prije 20 godina vjerovali da može bez Hrvata, ali ne može i poruke koje danas šaljemo vežu se uz nas - poručio je predsjednik Čović.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.