+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Čović, Milas i Kraljević obišli širokobriješku Gimnaziju; pružena puna podrška za njezinu obnovu
Čović, Milas i Kraljević obišli širokobriješku Gimnaziju; pružena puna podrška za njezinu obnovu
Objavljeno: 12.2.2024. 10:14:00 Autor: administrator
Širokobriješku Gimnaziju, zbog nedavnog požara, posjetili su Dragan Čović, predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Toni Kraljević, ministar financija u Vladi Federacije BiH.

Domaćini današnjeg posjeta bili su gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, ravnatelji srednjih škola Ana Skoko i Mladen Šantić, kao i širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić.

Tijekom obilaska i razgovora istaknuta je materijalna šteta koja je nastala nedavnim požarom na zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića. 

Izaslanstvo je upoznato s trenutnom situacijom, odvijanjem nastave za obje srednje škole, kao i planiranim aktivnostima vezanim za obnovu.

Navedeno je kako je formiran Odbor za obnovu zgrade, kao i stručno povjerenstvo koje će procijeniti štetu i predložiti najbolja rješenja.

Sudionici su suglasni i čvrsto podržavaju obnovu zgrade znamenite širokobriješke Gimnazije. Pronaći će se rješenja koja će zatvoriti financijsku konstrukciju i proračun potreban za njenu obnovu.

Izvor: www.sirokibrijeg.ba 

 

 


 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.