+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Održano 16. Županijsko natjecanje “Kulturna baština moga kraja”
Održano 16. Županijsko natjecanje “Kulturna baština moga kraja”
Objavljeno: 15.3.2024. 13:51:00 Autor: administrator
U četvrtak, 14. ožujka 2024. godine, Osnovna škola Biograci ugostila je Županijsko natjecanje iz likovne kulture na temu “Kulturna baština moga kraja”, koje je organiziralo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Učenici su odabrali likovnu tehniku prema vlastitom nahođenju te su kroz svoje umjetničke radove interpretirali bogatstvo kulturne baštine njihovog područja. Natjecanje je okupilo učenike od šestog do devetog razreda iz 14 osnovnih škola Županije Zapadnohercegovačke.
Svečani početak programa označen je intoniranjem hrvatske himne “Lijepa naša domovino”, nakon čega su se nazočnima obratili ravnatelj škole Stanko Milićević i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Daniela Perić. U svom obraćanju, ministrica Perić je istaknula da su svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju istinski pobjednici svojih škola, te su ponos svojim školama i Ministarstvu.
Nakon ministrice sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević, koji je ujedno i domaćin navedenog natjecanja. Na posljetku se svima obratio i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, koji je čestitao svim učenicima na njihovim izvanrednim radovima.
Natjecanje je otvorio i podržao državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.
Nakon pažljivog odabira županijskog povjerenstva, u sastavu Josip Primorac, Mateja Galić i Darko Dugandžić, proglašeni su pobjednici natjecanja. Treće mjesto osvojila je Antea Majić iz Osnovne škole Vitina, drugo mjesto pripalo je Katarini Luburić iz Druge osnovne škole Široki Brijeg, dok je prvo mjesto osvojila Petra Mitar iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje.
Pobjednicima su uručene prigodne nagrade kao priznanje za njihov trud i kreativnost.

Izvor:mozkszzh.gov.ba

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.