+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Obilježen Međunarodni dan osoba sa Down sindromom
Obilježen Međunarodni dan osoba sa Down sindromom
Objavljeno: 21.3.2024. 14:19:00 Autor: administrator
Predsjednik Čović na obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa Down sindromom.

U organizaciji Udruge Down sindrom – Suncokreti, danas je u parku u središtu Širokog Brijega upriličeno druženje povodom Međunarodnog dana osoba sa Down sindromom, koji se obilježava 21. ožujka.


Ovaj najvažniji i najljepši dan u godini za djecu sa Down sindromom svojim dolaskom podržao je i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, kao i ministar pravosuđa i uprave Vjekoslav Lasić. Predsjednik Čović je ovom prigodom kazao da će Vlada Županije Zapadnohercegovačke podržati rad Udruge Suncokreti: Učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da podržimo rad Udruge, kao i roditelje djece s Down sindromom, rekao je predsjednik Čović. Predsjednica Udruge Suncokreti Ana Marija Soldo zahvalila se predsjedniku Čoviću i ministru Lasiću na dolasku i iskazivanju potpore radu Udruge.

 


Obilježavanjem Međunarodnog dana osoba sa Down sindromom stvara se preduvjet za njihovu integraciju u društvo i poboljšanje samostalnosti, zapošljavanja u njima prilagođenim zanimanjima, čime se stvaraju preduvjeti za kvalitetniji i sadržajniji život osoba sa Down sindromom. Trebamo učiniti sve što možemo kako bismo im omogućili puni razvoj i uključenost u društvo.


Nošenjem različitih, rasparenih i šarenih čarapa, jer kromosomi svojim oblikom podsjećaju na čarape, na simboličan način podižemo svijest o problemima i nerijetko preprekama s kojima se osobe sa Down sindromom i njihove obitelji susreću. Uočavanjem potreba osoba sa Down sindromom možemo utjecati na njihov položaj u društvu.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.