+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | U Ljubuškom upriličena svečana prisega 63 policijska kadeta MUP-a ŽZH
U Ljubuškom upriličena svečana prisega 63 policijska kadeta MUP-a ŽZH
Objavljeno: 3.6.2024. 14:54:00 Autor: administrator
Svečano polaganje prisege vjernosti za šezdeset i tri policijska kadeta MUP-a Županije Zapadnohercegovačke upriličeno je danas u Kulturnom centru u Ljubuškom. Kadeti su prisegu položili pred članovima svojih obitelji i prijateljima, brojnim političkim dužnosnicima, predstavnicima policijskih i sigurnosnih agencija iz zemlje i policijskim službenicima MUP-a ŽZH.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je ministar MUP-a ŽZH Mladen Bebek, uputivši poseban pozdrav kadetima koji su u ovim vremenima bili dovoljno hrabri i usudni odvažiti se za ovaj poziv, kao i njihovim obiteljima kojima je ovom prilikom zahvalio što su ih u tome podržavali.


Kadeti, današnjom prisegom počinje vaš profesionalni angažman. Kada ste odlučili biti policajka/policajac, izabrali ste rad, izabrali ste odgovornost i konstantno učenje, izabrali ste odricanje, odlučili ste biti oni koji nemaju radno vrijeme i koji su konstantno na usluzi građanima i onda kada nisu u službenoj uniformi. ŽZH već godinama nosi epitet jednog od najsigurnijih prostora za život u BiH, a sinergijom iskustva i mudrosti starijih policijskih službenika, te svježinom i vještinama novih generacija, cilj nam je to i zadržati. Dolazak vas 63, uz 38 mladih policijskih službenika koji su prošle godine stupili u službu, čini svojevrsnu smjenu generacije unutar policije u našoj Županiji, budući da veliki broj naših djelatnika tzv. ratna generacija ide u zasluženu mirovinu. Veliko hvala njima, koji su u jednim drugim teškim i na drugačiji način izazovnim ratnim i poratnim vremenima nosili policijsku uniformu. Oni su bili ti koji su udarili jake temelje današnje Uprave policije MUP-a ŽZH, a na novim generacijama je da nastave graditi započeto, kazao je Bebek.


Naglasio je kako će cjeloživotno učenje i rad na poboljšanju vlastitih sposobnosti i vještina biti imperativ za sve kadete, a na rukovodstvu MUP-a ŽZH je da im omogući najbolje uvjete za to. Podsjetio je na činjenicu kako policijski službenici ovog MUP-a, zahvaljujući suradnji sa Policijskom akademijom FMUP-a i MUP-a RH, konstantno prolaze razne edukacije, te je s ciljem pružanja što boljih uvjeta za izvođenje obuka pokrenuta izgradnja edukacijsko-obučnog centra MUP-a ŽZH, koji bi trebao biti završen kroz 15 mjeseci.


Ovu prigodu ministar Bebek je iskoristio i da se zahvali Vladi ŽZH, a posebno predsjedniku Predragu Čoviću i ministrici financija Blagici Leko koji su imali razumijevanja za potrebe opremanja policije, te je u Proračunu za 2024. godinu, u odnosu na godinu ranije, osigurano dvostruko više sredstava za opremu i materijal.


Još jednom zahvaljujem Vladi ŽZH koja je osigurala sredstva za vaše školovanje, vodstvu Policijske akademije FMUP-a na suradnji, koordinatoru Mariju Borasu, vašima mentorima, komesaru Ivanu Brkiću i svima onima koji su na vrijeme prepoznali potrebe za prijemom 101 novog policijskog službenika, zahvaljujući čemu MUP ŽZH danas nema problem s nedostatkom kadrova kao neke druge policijske agencije u zemlji, zaključio je Bebek.


U ime kadeta, prisutnima se obratila i za svu podršku prilikom školovanja zahvalila Antonija Rašić. Izgovarajući riječi prisege kadeti su se obvezali na savjesno i časno obavljanje policijskog posla. Prisegu im je čitao policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH Ivan Brkić.


Po polaganju prisege Brkić im je čestitao na dobivanju čina policajac, te kazao kako će već danas biti raspoređeni u organizacijske jedinice Uprave policije MUP-a ŽZH. On je ovu priliku iskoristio i da se zahvali „ratnoj generaciji“ policijskih službenika, od kojih većina odlazi u mirovinu. Sve prisutne blagoslovio je fra Dario Dodig, humački gvardijan i župnik.


®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.