+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić u posjetu Caritasu hercegovačkih biskupija
Predsjednik Ćosić u posjetu Caritasu hercegovačkih biskupija
Objavljeno: 22.9.2021. 15:11:00 Autor: administrator
Dr. Dragan Čović, Nevenko Herceg i Zdenko Ćosić posjetili Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović u pratnji Nevenka Hercega i Zdenka Ćosića, predsjednika vlada Hercegovačko-neretvanske županije i Županije Zapadnohercegovačke, danas su u Mostaru posjetili Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i razgovarali s ravnateljem don Željkom Majićem.


Don Majić je predstavio i upoznao sugovornike s radom i planovima Caritasa i karitativnih ustanova koje svakodnevno pružaju pomoć ljudima u potrebi. Posebno je istaknuo cjelokupni bogati karitativni rad na području hercegovačkih biskupija, napomenuvši kako je rad ustanova omogućen zahvaljujući financijskoj pomoći inozemnih i domaćih dobročinitelja.


Također, razgovarano je o financiranju i održavanju ukupnog sustava Caritasovih ustanova i projekata, o radu Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama ''Sveta Obitelj'' u Mostaru, Doma za stare i iznemogle osobe s hospicijem ''Betanija'' u Čapljini, kao i ustanove dječji vrtić.


Na kraju susreta predsjednici Čović, Herceg i Ćosić, svjesni potreba Caritasovih ustanova i ističući njihov značaj, kazali su kako će nastaviti financijski podupirati projekte i sve aktivnosti Caritasa hercegovačkih biskupija, sukladno raspoloživim mogućnostima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.